loader image

Permanente make-up verwijderen met Q-Switched Nd:YAG Laser

De Q-Switched Nd:YAG laser is een zeer nieuwe laser die door The American Academy of Dermatology wordt gezien aan dé aangewezen laser voor het verwijderen van tatoeages. Hij is daarom ook zeer geschikt voor het veilig en snel verwijderen van permanente make-up. Het plaatsen van permanente make-up (PMU) lijkt op het zetten van een tatoeage, maar de techniek is iets anders. Het pigment wordt oppervlakkiger in de huid gebracht en de gebruikte pigmenten zijn vaak een mix van kleuren om de juist kleurnuance te krijgen. 
De Q-Switched Nd:YAG laser zendt laserpulsen uit die minder dan een miljoenste seconde duren. De energie van deze energie pulsen dringt de huid binnen en vernietigen onder de huid de ingekapselde deeltjes inkt van de make-up.

Maak een afspraak

De behandeling

Tijdens de behandeling kleurt de huid eerst wit. Na een half uur ziet u de permanente make-up weer gewoon zitten. Later wordt de huid rood en warm en kunnen er wat korstjes en blaasjes ontstaan. Pas na 10 tot 20 dagen is het resultaat van de laserbehandeling echt goed zichtbaar. Eventueel kan de permanente make-up daarna opnieuw worden gezet.

Het voordeel van het eerst verwijderen van de PMU

Het voordeel van het eerst verwijderen van de PMU is dat wij kunnen werken zonder rekening te houden met onzorgvuldigheden , kleurverschillen en oneffenheden van de vorige behandelaar. Ook voorkomen we bij een eventuele nieuwe PMU behandeling, dat de oude en nieuwe pigmenten worden gemixt en er na verloop van tijd verkleuringen kunnen ontstaan.
Daarom adviseren wij altijd te laseren als de oude PMU nog zichtbaar is.

Interessant?

Lijkt het je wat om een microblading behandeling te ondergaan?
Maak dan nu een afspraak!

Veelgestelde vragen

Doet het verwijderen van PMU pijn?

PMU verwijderen is niet pijnloos. Toch is een verdoving niet nodig: de pijnprikkels zijn meestal goed te verdragen.
Veel mensen vergelijken de pijn met die van het laten zetten van de permanente make-up. Anderen omschrijven het als het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten.

Na het verwijderen van PMU wenkbrauwen

Als de permanente make-up, waar u niet tevreden over was, grotendeels verwijderd is, kunt u altijd opnieuw permanente make-up overwegen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

LET OP

Bij Tattoo verwijderen is het van belang te weten dat er meerdere sessies nodig zijn , afhankelijk van de grootte van de tattoo.
Stuur ons altijd eerst even een foto zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden en een indicatie kunnen geven van de aantal sessies.

× Vragen?